A A A | Velg en av A'ene for større eller mindre skrift.
Anbefalt: Hold Crtl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Eller: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Rull med musehjulet for å forstørre eller forminske.
Tilbakestille: Hold Ctrl-tasten nede (Cmd for Apple). Trykk 0 (tallet null).

[toppmeny]

Søk

Loading
OFTE SØKT PÅ:
 • forskningsinstituttenes fellesarena,
 • fagskoler

Du er her:

Fagskoler

Fagskoleutdanning er praktisk og yrkesrettet og bygger på videregående opplæring. Fagskolene utdanner blant annet datakonsulenter, webutviklere, webredaktører, grafiske designere, multimedia designere, interiørarkitekter, journalister, skuespillere, regnskapsmedarbeidere, reiselivskonsulenter, logistikkarbeidere, gartnere og mye mer. All fagskoleutdanning må godkjennes av NOKUT, som også godkjenner høyskoler og universiteter.

2/3 av fagskolestudentene går ved private fagskoler. Forum for fagskoler i Abelia organiserer de aller fleste av disse med 6700 studenter fordelt på nærmere 100 studiesteder. Forum for fagskoler arbeider for å sikre studentene utdanning av høy kvalitet samt å sikre tilfredsstillende rammebetingelser for de private fagskolene. Forum for fagskoler har plass i Nasjonalt fagskoleråd og er høringsinstans ovenfor Stortinget, Kunnskapsdepartementet, NOKUT og Lånekassen.

Oppstartskonferansen

DEL

RELATERTE ARTIKLER

 • Fagskolene har lang tradisjon, men har lenge vært lite synlige i det norske utdanningssystemet. Foto: Heidi Widerøe

  Flere bør velge fagskole

  23.02.2015

  Det norske utdanningssystemet har en godt gjemt hemmelighet: Fagskolene. Nå må vi styrke høyere yrkesfaglig utdanning og doble antallet studenter, skriver NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen.

 • Knut Erik Beyer-Andersen, styreleder i Forum for Fagskoler

  Fagskole for fremtiden

  15.12.2014

  Fagskoleutvalget vil ha færre og bedre fagskoler, og lokker med fullfinansiering for både offentlige og private fagskoler. Likevel klarer de ikke enes om løsninger som sikrer fleksible overganger mellom fagskoler og høyskoler.

 • Knut Erik Beyer-Arnesen er styreleder i Forum for Fagskoler

  Når kompetanse ikke verdsettes

  22.11.2012

  I Australia kan en helsefagarbeider videreutdanne seg til sykepleier, og en sykepleier videreutdanne seg til å bli lege. Hvorfor er dette umulig i Norge?

Abonner på RSS Feed

Abelia  •  Middelthuns gate 27, Næringslivets Hus, NO-0368 Oslo, PB 5490 Majorstuen, NO-0305 Oslo / Tlf. +47 23 08 80 70 / E-post: post@abelia.no / Flere kontaktdetaljer