Det er lenge, lenge, lenge siden det

For det er lenge siden kunnskapsmedarbeideren stemplet seg inn kl 0800 og hjem kl 1600. Det er lenge siden mobiltelefonen var så stor at du trengte en liten lastebil for å frakte den fra A til B. Det er lenge siden Internett kom for å bli. Og det er altfor lenge siden det ble foretatt endringer i arbeidsmiljøloven.

En helt vanlig togtur

På toget fra Oslo S til Moss i dag overskred mange av passasjerene sin avtalte arbeidstid. De satt med sine mobiltelefoner og bærbare pcer utenom ordinær arbeidstid og besvarte e-post. Ingen av dem er pålagt av arbeidsgiver å jobbe på toget - de får ikke en gang utbetalt overtid! Det er heller ikke særlig behagelig å sitte med bærbar pc i fanget, så kanskje til og med et smusstillegg hadde vært på sin plass? Men disse passasjerene tenker ikke på smuss og overtid. De fleste er svært engasjerte i jobben sin, og ønsker å levere høy kvalitet. Samtidig har de en aktiv hverdag utenfor jobb. Et par besvarte e-poster på togturen hjem betyr kanskje en time ekstra med familien i morgen tidelig, (som kan innebære et nytt brudd, for bedriftens kjernetid starter kl 0900!).

Sett med ski på beina

En kvinne i 40-årene staker seg innover i nypreppa løyper. Klokka har så vidt passert 1100. Hva gjør hun her midt i skogen på denne tiden av døgnet? Skulle ikke hun ha vært på jobb? Hun er på jobb. Jobben hennes akkurat nå er å klekke ut en god ide for en kunde. Hun vet at hjernen hennes tenker best ute i frisk luft. Hun staker og tenker så det knaker. Det bærer frukter for både arbeidsgiver og kunde. Skituren fører til en braksuksess.

Loven er for gammel

En ny undersøkelse utarbeidet av Abelia viser at kunnskapsnæringen er den største sysselsetteren i privat sektor, og har en verdiskaping som kun overgås av olje- og gassnæringen. Kunnskapsbedriftene er eksperter på å tilpasse seg elektroniske "dingser", nye samhandlingsmåter og kommunikasjon mellom mennesker. Det samme kan ikke sies om de som utarbeider lovverket. Her har det vært mer eller mindre stillstand i mange år. Næringen som sysselsetter flest i privat sektor sliter med et lovverk som er tilpasset "gammeldags" industri.

Ønsker ikke anarki

Det er ingen tvil om at et arbeidsliv må reguleres av et lovverk. Det er heller ingen tvil om at det lovverket må være hensiktsmessig for det arbeidslivet det skal regulere. Med mennesker som viktigste ressurs, møter kunnskapsnæringene en hverdag som vanskelig lar seg regulere av dagens industribaserte lovverk. Det er vel litt for mye forlangt at hjernen skal "stemples ut" i det du forlater kontorlandskapet.

Advokat i Abelia, Birgit Abrahamsen har startet en meningsutveksling på NHOs HR-nettverk på LinkedIn der hun tar opp spørsmål om arbeidstid. Logg deg inn på LinkedIn og bli med i nettverket for å følge med på diskusjonen og komme med dine innspill.

Kontaktperson Birgit Abrahamsen

birgit.abrahamsen@abelia.no

+47 480  30 265