Når fremtidens arbeidsliv skal utformes, er Kenneth en av dem som representerer det nye. Han mener nøkkelen til suksess ligger i å motivere sine medarbeidere på forskjellige måter, uavhengig av alder.

Hva mener du er viktig for bedrifter å tenke på når de skal tiltrekke seg de beste medarbeiderne?

- Jeg tror det aller viktigste er å gi mye ansvar samtidig som man har et godt belønningssystem. Et belønningssystem handler ikke bare om penger. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva hver enkelt synes er motiverende. Noen eksempler som jeg synes er gode, er bonusordninger, ekstra feriedager og karrieremuligheter, sier Kenneth.

Hva er dine erfaringer med utdanningssystemet så langt?

- Jeg har alltid gått på skoler som har vært opptatt av alternative læremetoder. Allerede i barneskolen ble jeg utfordret med kreative oppgaver, som jeg fort skjønte passet meg bra. Ungdomsskoletrinnet gjennomførte jeg på Jordal skole, som etter min mening er en eksemplarisk skole. De benytter seg av læringsmetoder som gjør undervisningen spennende, og som skaper en nysgjerrighet hos elvene. Det er alltid lærere til rådighet dersom du har behov for å spørre om noe. Det eneste jeg har å utsette, er at jeg synes det var litt for mange skriftlige prøver. Her tror jeg generelt man har mye å hente ved å tilby muntlige prøver for dem som prefererer den muntlige formen, sier Kenneth. – Da jeg skulle over på videregående var jeg opptatt av å finne en skole som matchet mine behov. Jeg endte opp med å begynne på Akademiet. Det har jeg ikke angret et sekund på. Dette er en skole med unge lærere som på sett og vis har de samme preferansene som elevene, og det utvikles helt unike bånd mellom elever og lærere. Jeg har fortsatt kontakt med mine lærere fra tiden på Akademiet. Når det er sagt, så er jeg sikker på at det er mange veldig gode skoler i Norge. Det handler mye om hva du gjør det til selv. Uansett hvilken skole du går på, er du nødt til å gjøre en innsats å følge med. Selv den beste skolen i verden kan ikke hjelpe deg dersom du bare sitter der og tror at alt skal komme av seg selv.

Hva tenker du om viktigheten av samarbeid mellom skoler og næringsliv?

- Hadde det ikke vært for Ungt Entreprenørskap, (UE) hadde ikke jeg studert på BI i dag. Det er flere år siden jeg første gang var med på å etablere ungdomsbedrift gjennom UE. Etter det har jeg fått være med på Leder for en dag og har etablert flere bedrifter. Det er særlig motiverende for elever og studenter å få jobbe med konkrete prosjekter ute i bedrifter. Kreativ ungdom kan løse mye, smiler Kenneth. Han har blant annet fått være med på prosjekter i Telenor og for bladet Donald Duck, som har ført til gode resultater. Jeg får jo lyst til å stå på videre når jeg opplever slike ting, sier Kenneth.

Hva betyr innovasjon for deg?

- Nyskaping og kreativitet. Alle møter på utfordringer i hverdagen. Dersom man evner å være løsningsorientert og bestemmer seg for å gjøre noe med dette, så har man plutselig en innovasjon. Innovasjon handler ikke nødvendigvis om å være skoleflink – det handler om å se mulighetene.

Hva er dine forventninger til arbeidslivet?

- Jeg forventer å få mange utfordringer og møte mange mennesker som er glad i jobben sin. Trives du ikke på jobben er det etter min mening ingen vits å være der. Hadde du spurt meg for tre år siden, hadde svaret vært et annet – sitte på et kontor å tjene mest mulig penger. Min erfaring med å etablere flere bedrifter og det å være nysgjerrig på omverdenen har heldigvis fått meg på bedre tanker.

I tillegg til å studere ved Handelshøyskolen BI er Kenneth blant annet daglig leder i ungdomsbedriften Carbon design, som utvikler beltespenner i rent karbon.

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094