Det sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

- Vi kjenner Anniken Hauglie som en lyttende, erfaren og dyktig politiker. Hun får en sentral rolle i et norsk arbeidsliv i kraftig omstilling, og skal håndtere saker som Arbeidstidsutvalget, kompetanseinnvandring og gjennomgang av offentlige pensjonsordninger, sier Haugli.

Anniken Hauglie var politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen, og har vært byråd for både sosiale tjenester og kunnskap/utdanning i Oslo kommune. I tillegg har hun vært helsepolitisk og sosialpolitisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe.

- Det betyr at hun har bred erfaring med området hun skal i kast med. I sin presentasjon av den nye arbeids- og sosialministeren la statsminister Erna Solberg vekt på at vi må skape flere grønne arbeidsplasser. Der er vi helt enige. I tillegg står Norge overfor en kombinasjon av økt arbeidsledighet og flere flyktninger. Det vil kreve at regelverk og tjenester tilpasses en ny situasjon. Den nye statsråden må ta utgangspunkt i hvordan teknologi og globalisering endrer arbeidslivet, sier Haugli.

- Vi ser frem til et godt samarbeid, og vil invitere statsråden til å møte våre medlemmer, sier Haugli.

Kontaktperson Steinar Q. Andersen

steinar@abelia.no

+ 47 906 71 341