Dette er saken:

Velg Bedre er ett av Abelias nyeste medlemmer. Selskapet har vedtektsfestet å drive under trippel bunnlinje - altså drive business som er økonomisk, økologisk og sosialt bærekraftig for alle involverte parter. Velg bedre har seks ansatte og holder til i Trondheim.

Snorre Paulsen mener det er noe på gang i Trondheim. En ny generasjon med unge gründere som ønsker å gjøre en forskjell er på fremmarsj. Paulsen har bodd i Trondheim siden 2012 og vært tilknyttet NTNU-miljøet. Tidligere har han bodd i Tyskland, der han hentet mye inspirasjon. – I Tyskland var jeg en del av et miljø med en god balanse mellom naturliv og entreprenørskap, sier han. Den teknologiske utviklingen gir oss stadig større muligheter til å nå ut til folk og samtidig tjene penger på å gjøre verden bedre.

Gaven som betyr noe mer

Den unge bedriften Velg Bedre har kastet seg ut i konkurransen om å levere gaveartikler til bedriftsmarkedet. – Dette er gaver som kan fortelle en historie, og historien handler ofte om at produktene er laget av resirkulert materiale, eller at deler av fortjenesten til produsenten går til et godt formål. Vi er opptatt av klima og miljø, sier Paulsen. Ta for eksempel brannslanger og fallskjermer. Her stilles det så store sikkerhetskrav, at de pensjoneres lenge før de faktisk er ubrukelige. Det kan bli fin-fine PC-vesker og lommebøker av sånt, sier han.

Hvordan finner dere frem til alle disse produktene?

- Sammen med våre kunder finner vi frem til gaveartikler og påskjønnelser som er skreddersydd bedriftens behov. Vi sjekker produsentenes verdikjeder, og inngår kun avtaler med dem som kan levere på kriterier som omhandler miljø, inkluderende arbeidsliv eller hjelp til trengende grupper i samfunn verden over.

Velg Bedre er også nominert i klassen "Best Social Entrepreneurship Tech Startup" i Nordic Startup Awards 2015.

Les mer om Velg Bedre på deres nettsider

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094