Lødrup kommer nå fra PA Consulting Group og har de siste seks årene før dette vært i Helse Sør-Øst, først viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold og deretter HR-direktør for det regionale helseforetaket. Før dette var han Deputy Head of HR i Nordea Retail Norge. Lødrup har hatt lederansvar for organisasjonsutvikling, HR, kvalitet, prosessutvikling, F&U, logistikk og innkjøp, sikkerhet, helse og miljø + overenskomstforhandlinger.

Imponerende bred bakgrunn

- Det er en stor glede å ønske Vidar Lødrup velkommen til Abelia. Han har en imponerende bred bakgrunn – med erfaring både som leder, HR-leder og konsulent innenfor flere av Abelias kjerneområder. Dette er kunnskap og erfaringer som Abelias medlemmer vil få stor glede av. Vi ser frem til at Vidar begynner 1. oktober, sier Chaffey.

Ser frem til nye utfordringer

- Jeg er glad for å ha fått muligheten til å jobbe med et bredt spekter av virksomheter der menneskene og den kunnskapen som de besitter er basis for verdiskapingen. Ledelse av kunnskapsmedarbeidere har vært sentralt i alle tidligere jobber jeg har hatt, og jeg gleder meg til å bidra til utviklingen innenfor dette området i nært samarbeid med medlemsbedriftene. Jeg ser frem til å bli kjent med nye kollegaer og samarbeidspartnere og til å lære nye virksomheter å kjenne, sier Lødrup.