Hva gleder du deg mest til med den nye jobben din?

- Å jobbe for at Abelias IKT-medlemmer får best mulig rammebetingelser og at de alle blir viktige premissleverandører for den helt nødvendige omstillingen norsk næringsliv og offentlig sektor nå står overfor. Dessuten gleder jeg meg veldig til å lære mer om hva medlemmer jeg ikke kjenner til fra før faktisk gjør og produserer. IT og IKT er bransjer som er gode til å se nye muligheter og løsninger på problemer. Det finnes en glede i denne sektoren over nye løsninger og muligheter som rett og slett er smittsom. Det er inspirerende å være omgitt av en slik type tankegang og vilje til endring! Dessuten er det svært dyktige faglige kolleger her i Abelia, jeg har stor ydmykhet for andres fagkunnskap.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn?

- Vel, jeg hadde første dag på jobb i Abelia 11. mai. Før det var jeg kommunikasjonsdirektør i Microsoft i 5 år. Utrolig morsom jobb! Det er i journalistikken jeg har lengst fartstid med 17 år i TV2 blant annet som politisk reporter, nyhetsanker, USA-korrespondent og programleder. Før det NRK Radio. Jeg har en Bachelor i Broadcasting fra Syracuse University og tok en Master of Management som voksen på BI ved siden av jobb i TV2. Jeg var med å starte opp TV2 i sin tid og med på å starte opp Nyhetskanalen. Jeg har vært utrolig privilegert som har fått anledning til å jobbe i slike selskaper på fagområder jeg virkelig interesserer meg for. I min stilling i Abelia føler jeg at jeg kan kombinere mine fagområder og erfaringer. Denne jobben var det lett å si ja til!

Hva vil bli din kampsak i Abelia?

Digitalisering og fornying – akkurat som tittelen tilsier – med hovedvekt på offentlig sektor. Det er mitt bestemte inntrykk at IKT-selskaper i Norge virkelig ønsker at regjerningen skal lykkes med fornye, forenkle og forbedre. Jada, det finnes mange utfordringer, men det finnes enda flere muligheter – la oss ha fokus på det siste. Jeg velger i hvert fall å tro at ikke alt være vanskelig inntil det motsatte er bevist! Dessuten må jeg innrømme at jeg har en liten kjepphest: Det er ikke slik at alle IT-løsninger alltid må bygges fra grunnen av, kreativ bruk av hyllevare med litt skreddersøm på toppen er raskere å utvikle og ofte billigere. Innovasjon er også å sammenstille allerede eksisterende produkter å bruke dem på nye måter. Både kofferten og hjulet hadde eksistert i århundrer før noen fant på å sette hjul på kofferten! Genialt.

Ønsker du å komme i kontakt med Christine Korme? Send en e-post til christine.korme@abelia.no eller ring henne på 918 25 519.