De fleste med et våkent øye for både næringsliv og engasjement i Trøndelag har fått med seg hvem Marianne Danielsen er. Gründeren bak Engasjert Byrå har en finger med i spillet i mye som rører seg i Trondheim, og nå har hun tatt på seg enda en viktig oppgave, nemlig styreverv i Abelia.

- Jeg har alltid tatt på meg ulike verv, men når det gjelder Abelia så har jeg egentlig meldt meg på selv, vært proaktiv og sagt at jeg vil være med, sier Marianne.

På spørsmål om hvorfor det var så viktig å engasjere seg i Abelia forteller Marianne at årsaken først og fremst er et brennende engasjement for næringspolitikk.

- Å være partipolitisk aktiv har egentlig aldri vært aktuelt for meg, men gjennom Abelia får jeg være næringspolitisk aktiv, og jeg synes det er utrolig spennende med den store næringspolitiske gjennomslagskraften som jeg opplever at Abelia har på vegne av sine medlemmer, forteller Marianne.

- Jeg har gjennom jobben min som daglig leder av Engasjert Byrå hatt mye kontakt med NHO og NHO sitt regionkontor i Trøndelag, men det var først da vi skulle etablere kontor i Oslo at jeg ble ordentlig kjent med Abelia. Plutselig opplevde jeg at jeg var medlem i en bransjeforening som var opptatt av det samme som meg og som snakket om alle de tingene jeg er levende opptatt av som innovasjon, verdiskaping og ledelse.

Verdistyrt

Det var i 2009 at Marianne var med på å starte opp Engasjert Byrå i Trondheim, og dermed også skape sin egen arbeidsplass. Engasjert Byrå beskriver på sine nettsider at de har som hovedmål å engasjere mennesker så mye at det utløser handling. Blant de ansatte i bedriften finner vi både coacher, pedagoger, kommunikatører, økonomer, designere og markedsførere, som alle har det til felles at de lever av å være engasjerte.

- Jeg pleier å si at man må brenne for noe for å jobbe i Engasjert Byrå, sier Marianne.
- Jeg er en person som er veldig verdistyrt og jeg kjenner fort når jeg etterlever mine egne verdier og når jeg går på akkord med meg selv, derfor var det veldig viktig for meg å skape en arbeidsplass og etter hvert også en merkevare, som er bygd på våre felles verdier.

Marianne forteller at hun ble bevisst på betydning av god bedriftskultur og verdibasert ledelse da hun jobbet med innovasjon og utvikling i merkevarebedriften Jordan.

-Etter at jeg var ferdig med siviløkonomutdanningen min flyttet jeg til Oslo og jobbet i Jordan AS i nesten 7 år. Det er en fantastisk bedrift, som jeg ble veldig glad i mye på grunn av at selskapet styres etter verdier som jeg kjente meg igjen i og etter hvert ble jeg bevisst på at det handlet om kultur, og det ble veldig viktig for meg, forteller Danielsen.

- Etter den tid har jeg hatt flere ulike jobber og jeg har også kjent på hvordan det er å jobbe i dårlige kulturer og at det kan skape mye frustrasjon.

Hjertet banker for Trondheim

Selv om Marianne har bodd lengre perioder både i Oslo og i utlandet er det ikke noen tvil om at hjertet alltid har banket for Trondheim

- Jeg har, og har alltid hatt, et veldig sterkt forhold til Trondheim, og har alltid ville jobbet med noe "trøndersk", sier Danielsen.

Det skal hun også gjøre når hun nå, sammen med sin bror Baard Danielsen, starter opp en splitter ny radiokanal for Trondheim i det nye Adressabygget mitt i sentrum av trønderhovedstaden.

- Ikke alt jeg starter opp er så nøye gjennomtenkt, mye skjer etter innfallsmetoden, det gjelder også starten av arbeidet med Radio Trondheim, forteller Marianne. Vi har lenge hatt en drøm om å starte opp en radiokanal sammen og under åpningen av det digitale bakkenettet i Trondheim fortalte vi dette til noen av journalistene som var der. Plutselig så ble ideen vår slått stort opp og da var det bare å hive seg ut i det.

- Min bror har heldigvis lang fartstid i radio og vi har rekruttert et styre med høy- og ulik kompetanse, så dette har vi tro på. Vi synes Trondheim fortjener en radio som serverer variert lokalt stoff og vi har tenkt å slippe til flere ulike, spennende Trondheimsaktører.

Løfte saker som er viktig for regionen

Når Marianne blir spurt om hun allerede har lagt planer for neste prosjekt etter at radiokanalen er oppe og går ler hun og forteller at hun tenker at hun en dag skal starte med noe som kan være skalerbart

- Nesten alt det jeg har startet er med utgangspunkt i rent samfunnsansvar.

Dette samfunnsansvaret og fokuset på Trondheim og Trøndelag tar hun med seg inn i arbeidet som styremedlem i Abelia

- Jeg har tenkt at min rolle inn i Abelia sitt arbeid er på den ene siden at jeg jeg driver en konsulentvirksomhet som går rett inn i kjernen av hvem Abelias er til for og at jeg på den måten har mye erfaring og bidra med. På den andre siden så har jeg god innsikt i næringslivet i Trondheim og i Trøndelag og ser det dermed som en mulighet til å få løftet frem saker som er viktige for vår region og vårt næringsliv.

Saken er hentet fra NHO Trøndelags nettsider

Les også:

Adresseavisen – Åpner radio og kaffebar i Adressabygget

Engasjert Byrå