Mari Flogstad Haugen og Richard Sell er begge lærere ved International School Telemark, som er medlem i Abelia. Haugen kjente moren til de to jentene godt, og sammen med Sell var hun aldri i tvil om at noe måtte gjøres. – Man oppdager fort at veldig mange blir berørt av kreft. Enten har man hatt en diagnose selv, har familiemedlemmer eller kjenner noen som er rammet, sier Haugen. I en slik situasjon er det fint å kunne stå sammen, sier hun.

Årlig sponsorwalk

Hvert år arrangerer skolen en sponsorwalk der de samler inn penger til et veldedig formål. I år bestemte vi oss for å utvide "walken" til å omfatte alle som har lyst til å delta, sier hun, og pengene skal selvfølgelig gå til Kreftforeningen. Da ideen ble lansert, og Haugen begynte å kontakte folk i sitt nettverk, ante hun ikke at rekkevidden ville bli så stor.

Som ild i tørt gress på Facebook

For det er mange som har fattet interesse for deres gode initiativ. Facebooksiden Life2014 har på kort tid fått 3500 likere. Mange kjendiser har kjøpt festivalbånd med påskriften "Livet er fantastisk". På Facbooksiden finner man bilder av blant andre Bård Tufte Johansen, Bjørn Kjos, Petter Stordalen, Bjørn Dæhli og Aksel Lund Svindal, som alle støtter jentene i deres prosjekt.

- Festivalbåndene selger vi for kr 50,-. Summen går uavkortet til Kreftforeningen og kreftforskning. Til nå har vi solgt bånd for svimlende 200 000 kroner, sier Haugen.

Prosjektet vårt har engasjert folk på en måte som vi bare kunne drømme om. Nå er det bare å kaste seg rundt selv om vi er litt uforberedt. Mange frivillige stiller opp, og sammen utgjør vi en forskjell, fortsetter hun.

Onsdag 11. juni arrangeres årets sponsorwalk i Porsgrunn, i regi av Telemark International School. Tirsdag 10. juni skal Haugen i God morgen Norge på TV2 for å snakke om prosjektet.

Ønsker du å lese mer om prosjektet, kan du gå inn på Facebooksiden Life2014.

International School Telemarks nettsider

Kontaktperson Hege Guttormsen

hege.guttormsen@abelia.no

+47 943 66 094