- Vi har gjennomført en grundig prosess for å finne riktig person til å lede Abelia, sier Kårhus. Den gode responsen viser at Abelia er en viktig premissleverandør i det offentlige rom som mange ønsker å være en del av. Hauglis brede erfaring fra privat næringsliv og politikk gjør at han er en ideell leder i arbeidet med å fornye og utvikle Abelia.

- Jeg har fulgt Abelia med stor interesse fra det var en papirskisse i 2001 til den organisasjonen det er i dag. Jeg er imponert over det Abelia har oppnådd, og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier ny administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

- Framover vil Norge møte nye utfordringer: Økt internasjonal konkurranse og færre yrkesaktive for hver pensjonist, for å nevne noe. At norsk utdanning og forskning er av høy kvalitet og at næringslivet har gode rammebetingelser, er viktig for oss alle. Abelia vil derfor fortsatt være en kontinuerlig forkjemper for mer kunnskap. Abelias medlemsbedrifter er viktige bidragsytere i å møte de store samfunnsutfordringene, sier Haugli.

Håkon Haugli starter i Abelia 1. mars.

Gleder seg til å møte medlemmene

- Jeg gleder meg til å møte medlemsbedrifter i hele landet og lytte, lære og forstå. Det er viktig at vi eier og videreutvikler begrepet kunnskapsledelse som er en avgjørende suksessfaktor både i offentlig og privat sektor.

Håkon Haugli kan du følge på twitter her: @HakonHaugli

Kort resyme:

Håkon Haugli har vært stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti i perioden 2009-13. Haugli var først medlem av Kommunal- og forvaltningskomiteen og deretter Helse- og omsorgskomiteen. Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere vært HR-direktør, salgsdirektør og direktør for oppgjør og kundebetjening i Gjensidige og jobbet i konsulentselskapene McKinsey & Co og ISCO Group.

Kontaktperson Hilde Widerøe Wibe

hilde.wibe@abelia.no

+47 481 31 153