Mer enn 1000 mislykka forsøk

Det er av å feile vi lærer. Det sies at da Thomas Edison endelig oppfant lyspæren, lå det mer enn 1000 mislykka forsøk bak. FailCon Oslo arrangeres 6. juni og setter søkelyset på hva vi kan oppnå hvis vi blir dyktigere til å lære av feil. Konferansen har utspring i San Francisco og arrangeres nå årlig i flere byer i Amerika, Europa og Asia. Konferansen er for offentlige, private og frivillige organisasjoner som både ønsker å utvikle egen organisasjon og bidra til en positiv samfunnsutvikling.

Dare to try

Når feiling, og læring av feil blir en naturlov i innovasjonsdrevne bedrifter, skjer det hånd i hånd med en velutviklet kultur og toleranse for feiling. Ja, i visse tilfeller nærmest en begeistring over feil. Hva med å innføre ”Dare to Try” awards for beste feiling slik indiske Tata's Innovista gjør?

Unge talenter med skaperkraft er som skapt for disse kulturene fordi de ofte kommer inn med lite erfaring , men med ønske om mye ansvar, handling og personlig utvikling. De passer som fot i hose inn i virksomhetene hvor rommet for eksperimentering er stor, fallhøyden er lav og læringskurven er bratt.

Dagens viktigste valuta for nåtidens og framtidens talenter er meningsfylt skapende arbeid, ikke høy lønn. De virksomhetene som arbeider på denne måten vinner talentjakten. Ønsker du som leder å aktivere skaperkraften og tiltrekke talentene så er det kanskje på tide å måle temperaturen på toleransen for feiling. Eller starte med å plukke opp noen triks og tips på FailCon Oslo.

På FailCon Oslo får du et knippe gode historier om virksomheter, prosjekter og satsinger som feilet på veien mot bedre måloppnåelse.

  • Hvorfor er Anne Worsøe fra Innovation House i Silicone Valley så opptatt av at gründerne de jobber med skal feile raskt og mange ganger?
  • Hva lærte Kari Kværner, direktør ved innovasjonsavdelingen Oslo Universitetssykehus av å feile med innovasjonsprosjektet SMIA?
  • Hvorfor får Jens Hauglum i FINN sin administrerende direktør til å fortelle sine ansatte om prosjekter som gikk galt?
  • Hva lærte gründeren av Funcom Gaute Godager om kultur for feiling da han byttet karriere og ble psykolog i helsevesenet?

Jobber du med utviklingsprosjekter, innovasjon eller organisasjonsendring er dette noe å få med seg

Les mer og meld deg på, på konferansens nettsider.

Kontaktperson Tarje Bjørgum

tarje.bjorgum@abelia.no

+47 922 94 842